Înotătorul român David Popovici (19 ani) a fost învingător vineri în proba de 200 de metri liber de la Campionatele Europene găzduite de Belgrad. Astfel, el a devenit campion european și în această probă după ce miercuri a obținut medalia de aur în proba de 100 de metri liber.

David Popovici a câștigat întrecerea de vineri după ce a parcurs distanța de 200 de metri cu timpul de 1.43.13, potrivit Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ai cărui reprezentanți l-au lăudat pe tânărul sportiv. 

„Din nou... aur pentru David Popovici! După titlul cucerit la 100 m liner, înotătorul român a câștigat cursa de 200 m liber de la Campionatele Europene din Belgrad. David Popovici a înotat distanța în 1:43.13. El și-a apărat astfel titlul continental câștigat la Roma. Bravo, David! Ție și antrenorului Adrian Rădulescu! Urmează Paris2024!”, se arată în mesajul transmis de COSR. 

Potrivit Spotmedia.ro, pe locul secund s-a clasat Danas Rapsys din Lituania, care a terminat la mare distanță, 2.52 secunde. Medalia de bronz i-a revenit elvețianului Antonio Djakovic.

Campionul român va concura în această vară și la Jocurile Olimpice de la Paris.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!