Românul David Popovici, în vârstă de doar 17 ani, a obținut miercuri seara încă o medalie de aur la Campionatele Mondiale de înot care se desfășoară la Budapesta. De data aceasta, sportivul a devenit campion mondial în proba de 100 de metri liber, după un finish în forță.

„Vă iubesc pe toți! Vă mulțumesc că v-ați uitat!”, a spus, după victorie, David, în limba română. El a adăugat în interviu că aceste medalii sunt doar începutul și că vrea să muncească și să performeze în continuare. 

David Popovici a avut primul timp în calificări. În finală, la întoarcerea de la 50 de metri, David era al doilea însă a forțat pe finalul cursei și a reușit să obțină aurul cu timpul de 47.58 secunde, întrecându-l pe principalul adversar, francezul Grousset. 

(Inquam Photos / Alex Nicodim)

Zilele trecute, David Popovici a obținut o primă medalie de aur în proba de 200 de metri liber, devenind primul înotător român din istorie care a reușit această performanță.

Tototdată, David a mai reușit un record, devenind cel mai tânăr sportiv din istorie care a devenit campion mondial la înot în proba de 200 de metri liber.

Potrivit GSP.ro, până la David, în toată istoria campionatelor mondiale, un singur sportiv a reușit să câștige probele de 100 și 200 metri liber la aceeași ediție, fiind vorba despre americanul Jim Montgomery, în 1973.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!