După ce a obţinut 4 medalii de aur în primele zile la Campionatele Naţionale de Nataţie, de la Otopeni, David Popovici a cucerit, sâmbătă, titlul în proba de 100 de metri liber, cu timpul de 47,61 secunde şi s-a calificat pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, devenind astfel primul român care reușește această performanță, relatează presa centrală.

"Mi-am propus să fac baremul chiar astăzi, dar am zis că nu e nicio grabă. Asta e frumos, când nu îţi doreşti ceva cu orice preţ, reuşeşti. La orice competiţie mergem, eu şi antrenorul meu ne propunem să fim ignoranţi faţă de limite. Mă bucur că am obţinut biletul pentru Jocurile Olimpice", a declarat David Popovici după cursă, citat de gsp.ro.

A fost a cincea medalie de aur cucerită de sportivul de 18 ani la CN de înot, după cele de la 400 metri liber, 50 metri liber, 100 metri spate şi 50 metri fluture (cu record naţional). 

De asemenea, David Popovici a obţinut vineri şi o medalie de argint cu ştafeta masculină de 4×100 m liber a CS Dinamo (Alessandro Petrişor Vlad, Cristian Lăpădat, Dragoş Ghile). 

Anul trecut, David Popovici a obţinut la Campionatul Mondial de Nataţie desfăşurat la Budapesta două medalii de aur, la proba de 100 de metri liber, respectiv 200 de metri liber.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!