David Popovici şi-a donat medalia de aur obţinută anul trecut la proba de 200 de metri liber de la Mondialele de la Budapesta, pentru a sprijini copiii cu afecţiuni oncologice.

Multiplul campion mondial şi european în vârstă de 18 ani a fost desemnat "Ambasador al Speranţei" în campania #SperanţaNuMoareDeCancer iniţiată de Medlife, iar cu acest prilej a decis să doneze medalia de aur pentru a fi topită şi transformată în fundiţe de aur.

„Medalia donată a fost topită şi este în curs de a lua forma a peste 100 de fundiţe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului la copii. Acestea vor fi oferite copiilor care înving cancerul, David dorind ca fiecare copil să câştige această bătălie pe viitor", notează GSP.ro, citând iniţiatorii proiectului.

Tânărul înotător a devenit primul campion mondial din istoria României în iunie 2022, când a cucerit medalia de aur în proba de 200 de metri liber la Mondialele de la Budapesta. Ulterior, el a urcat pe prima treaptă a podiumului şi în proba de 100 de metri liber, considerată regina înotului.

David Popovici a motivat gestul său într-o postare pe reţelele de socializare, unde a subliniat că, în ciuda succeselor sale sportive, viaţa rămâne cel mai important "campionat" şi că este implicat cu tot sufletul în sprijinirea copiilor bolnavi de cancer.

"Dincolo de medaliile şi titlurile obţinute, sunt perfect conştient că cel mai important campionat este campionatul vieţii: sănătatea. Şi aici, ca şi în plan sportiv, mă implic cu tot sufletul mai ales când vine vorba de copiii bolnavi de cancer. Pentru ei, am ales să îmi donez medalia de la Mondiale în semn de speranţă pentru un mâine mai bun. Gestul vine în susţinerea programului de testare genetică gratuită #SperanţaNuMoareDeCancer lansat de MedLife România în cadrul căruia sunt Ambasador al Speranţei. Campionii nu se găsesc doar în sălile de sport sau în bazinele de înot, ci şi în clinicile şi cabinetele de oncologie unde trofeul suprem este şansa la viaţă", a scris sportivul pe Facebook.

Popovici a făcut apel la public să doneze timp şi să împărtăşească programul #SperanţaNuMoareDeCancer, astfel încât să poată ajunge la cât mai mulţi oameni şi să poată oferi sprijin celor care luptă cu această boală. „Şi cum fiecare campionat are nevoie de susţinători activi, vă invit ca printr-un simplu share să faceţi cunoscut acest program gratuit: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer pentru ca beneficiul să ajungă la cei care au nevoie cu adevărat de el", a subliniat el.

Programul #SperanţaNuMoareDeCancer, derulat de clinica privată Medlife din fonduri proprii, oferă pacienţilor între 0 şi 18 ani diagnosticaţi cu afecţiuni oncologice testare genetică avansată gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!