Invitat într-o emisiune Realitatea Tv, Dan Diaconescu a prezentat o serie de propuneri ale Partidului Popular. "În acest moment, în România este un sistem de impozitare foarte stufos. Noi propunem un sistem atât de simplu. Vrem să punem o taxă foarte mică pe toate veniturile companiilor şi ale românilor. E vorba de a aduce 50 miliarde în plus pe an. Banii se pot recupera instantaneu. Reţinerea va fi direct de la sursă. Bani se iau seara şi doar pe venituri" a spus OTV-istul.

De asemenea, Diaconescu a spus că Partidul Popular ar propune aducerea de vameşi străini. "Externalizarea vămilor ţării e o altă propunere. De ce să nu facem o licitaţie? Vrem să aducem vameşi străini. Se pierd 15 miliarde de euro pe an în vami", a afirmat Dan Diaconescu.

Un alt măsură propusă de Diaconescu a fost cea de tăiere a salariilor parlamentarilor şi miniştrilor. "Toţi miniştrii şi parlamentarii să nu mai fie salariaţi. Să trăiască din profesiile pe care le-au avut înainte", a declarat Dan Diaconescu.

Proprietatul televiziunii OTV a afirmat că dacă ar fi fost arestat, nu s-ar fi gândit niciodată să candideze la presedinţie şi că mulţi oameni puternici îl sprijină în demersul său, cum ar fi Peter Imre şi Elan Schwartzenberg.

O altă măsură a Partidului Poporului este următoarea: "Propunerea noastră, legea Cojocaru, se referă la suma de 20.000 de euro, acordată ca o recompensă şi nu cash. Banii se dau numai în cazul unor cereri de investiţii. Este singura salvare economică a României. Se vor face nişte punctaje şi dacă omul este şi membru fondator al Partidului Popular, va avea prioritate. Proiectul se va întinde pe 20 de ani. E vorba de 40 miliarde pe an: oamenii sunt obligaţi să-i cheltuiască în 24 de ore, să-i reinvestească. Cecurile se vor transforma în bani atunci când vor veni cu un proiect de tipul celor pentru atragerea fondurilor europene", a conchis Dan Diaconescu.