De Ziua Muncii, pesediştii îi invită pe orădeni să "sărbătorească" într-un mod diferit faţă de anii trecuţi, fără mititei şi bere, ci la un marş de protest împotriva actualei guvernări, care ignoră problemele cu care se confruntă judeţul Bihor.

"Ne-am fi dorit să putem sărbători şi în acest an Ziua Muncii împreună cu cei care muncesc şi duc greul în acest oraş şi în acest judeţ. Din păcate, actualul guvern ignoră de o manieră inacceptabilă Bihorul. Fie din rea voinţă, fie din cauza incompetenţei, acest judeţ, altădată fruntaş, în care acum abia dacă se mai poate munci, este dat deoparte de guvernul PD-L, marioneta preşedintelui Băsescu", a precizat liderul filialei bihorene, Ioan Mang.

Potrivit unui comunicat al PSD Bihor, demersul se face sub titlul "Vrem un alt guvern! 1 MAI corect" şi s-a născut ca un răspuns la nemulţumirile bihorenilor. "Am ajuns într-un punct critic, pe care oamenii nu îl mai pot accepta, în ciuda oricăror scuze - de fapt minciuni, pe care cei de la PD-L le prezintă cu nonşalanţă şi neruşinare", susţine Mang, afirmând că "un guvern mai rău nu se poate".

Preşedintele organizaţiei judeţene a mai spus că marşul are menirea de a fi "vocea" bihorenilor şi de a-i înştiinţa pe PDL-işti că oamenii s-au săturat de ei.

Protestul va demara la ora 9.30, şi se va desfăşura pe traseul Parcul 1 Decembrie, Teatrul de Stat, strada Republicii, Prefectură, bulevardul Magheru, sediul PSD Bihor. Se preconizează că va atrage peste 1.000 de participanţi.