Din aprilie, românii vor vorbi de trei ori mai ieftin la telefon. Toţi operatorii de telefonie mobilă sau fixă trebuie să reducă tarifele convorbirilor în alte reţele, întrucât Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a introdus planul tarifar agreat cu Comunitatea Europeană.

În prezent, companiile de telefonie practică tarife chiar de 4 ori mai mari decât suma pe care o plătesc ele pentru apelurile între reţele. De la 1 aprilie, însă, aceste tarife trebuie să scadă la nivelul minim: astfel, tariful de interconectare în telefonia mobilă scade de la 3,07 eurocenţi/minut la 0,96 eurocenţi/minut, iar cel în telefonia fixă de la 0,67 eurocenţi/minut la 0,14 eurocenţi/minut.

Operatorii spun că, cel mai probabil, înainte de Paşte vor lansa şi oferte bune cu noile tarife pentru clienţi noi. În plus, clienţilor vechi le vor oferi abonamente cu mult mai multe minute decât au în prezent.

Conform studiilor companiilor de profil, într-o lună românul vorbeşte la telefon 200 de minute în reţea şi 30 de minute în afara reţelei.