Scandalul demiterii managerilor de la spitalele Municipal, de Neuro-Psihiatrie şi de la Maternitate capătă aspecte comice. Instalaţi provizoriu pe 1 iulie, până la organizarea concursurilor pe post, cei trei au fost revocaţi pe 14 septembrie, când prefectul a atacat în instanţă dispoziţiile prin care au fost numiţi de primarul Ilie Bolojan, pe motiv că nu au adeverinţe care să ateste că au absolvit sau că urmează în prezent cursuri de management sanitar.

Apoi, a doua zi, cu argumentul că nici nu trebuie asemenea adeverinţe, primarul i-a numit la loc pe Gavrilă Grebenişan (la Maternitate) şi pe Ovidiu Pop (la Municipal), cel de la Neuro (Alexandru Vâlceanu) renunţând la post, din lehamite. Juriştii Primăriei spun că adeverinţele sunt necesare doar la înscrierea la concurs, care însă nu s-a ţinut.

Pentru ca penibilul să fie deplin, judecătorii au stabilit prima înfăţişare în proces pentru aprilie 2011, adică pe când managerii nu vor mai fi demult interimari! Iar dacă Prefectura atacă şi cel de-al doilea rând de dispoziţii ale primarului, n-ar fi exclus ca primul termen de judecată să fie la Sfântu-Aşteaptă!...