S-a dat startul rezervărilor de locuri pentru concertul de Paște „Lumină din lumină”. Începând de joi, 30 martie, doritorii își pot procura bilete gratuite la evenimentul ce va avea loc duminică, 9 aprilie, la Teatrul de Stat Regina Maria din Oradea.

Viceprimăriță la pian

Orădenii vor avea ocazia să-și vadă viceprimărița într-o altă postură, Antonia Nica (foto) urmând să-i acompanieze la pian, alături de percuționistul Vlad Țâmpu, pe copiii Corului de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea, dirijat de Nicoleta Țâmpu. Aceștia vor interpreta pricesne și cântece specifice postului și sărbătorii de Paște.

Pe scenă vor mai urca Maria Coman, interpretă de muzică bizantină, realizatoare de emisiuni la Trinitas TV, împreună cu un grup vocal din cadrul Filarmonicii de Stat Oradea, actrița Daniela Nane, cu momente recitative de poezii creștine, Ramona Bolojan, care va interpreta pricesne clasice, acompaniată la pian de Andone Camelia, de Corul Bisericii Ortodoxe „Nufărul”, dirijat de Loredana Pantea, Antonela Ferche Buțiu, interpretă de muzică populară, și artista Paula Hriscu, acompaniată la violoncel de Bogdan Cocora și la pian de Andone Camelia. Vlad Tătaru va asigura momentele în care se va bate toaca.

Concerte în tot județul

Evenimentul din 9 aprilie face parte din proiectul „Lumină din lumină”, organizat de Consiliul Județean Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Filarmonica de Stat Oradea, Episcopia Ortodoxă a Oradiei și Episcopia Greco-Catolică a Oradiei, prin care mai multe concerte au avut loc, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, în Husasău de Criș, Ceica, Beiuș și Ștei.

În zilele următoare vor mai fi concerte în Șuncuiuș, Roșia, Oșorhei, Luncasprie și Aleșd (2 aprilie), în Salonta (7 aprilie) și în Marghita (8 aprilie).

După cum Bihoreanul a mai scris, toate concertele sunt cu intrare gratuită, sunt cu tematică creștină și poartă marca ineditului prin stilurile pe care le combină: muzică clasică, pricesne, imnuri, poezii, psalmi, precum și prin faptul că rolul de prezentator a fost luat de toacă.

Biletele pentru concertul din 9 aprilie pot fi rezervate direct la casa de bilete de la Teatrul de Stat Regina Maria sau online, pe eventim.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!