Funcționarii din Primăria Oradea se coc la foc mic. Angajații Direcțiilor Economice și Patrimoniu Imobiliar, precum și cei ai birourilor Digi și Electrica de la parterul clădirii, situate în aripa clădirii dinspre linia de tramvai și strada Primăriei, sunt chinuiți de toate căldurile.

De la instalarea caniculei, oamenii suferă de cald căci, cu excepția zonei dinspre biroul viceprimarului Marcel Dragoș, instalația de climatizare este nefuncțională deja de mai bine de cinci ani.

Reparațiile din ultimii ani au dus la repornirea sporadică a instalației, care însă nu a fost pusă anul acesta în funcțiune în aripa dinspre strada Primăriei.

De parcă nu ar fi știut încă de la începutul anului că vine vara, Primăria Oradea a scos la licitație abia în luna mai serviciile de mentenanță și reparații pentru instalație, cu termen de depunere a ofertelor în iunie și dată de stabilire a unui câștigător undeva în luna iulie.

Până ce firma de climatizare va lua în primire lucrarea, până ce pornește instalațiile și face reparațiile necesare, numai bine vine toamna și problema se rezolvă de la sine.

Și, uite așa, toată lumea va fi câștigată: funcționarii municipalității vor fi slăbit câteva kilograme de la căldură, iar Primăria Oradea va fi economisit banii de curent pe care i-ar fi consumat cu climatizarea.

Desigur, supărați vor fi și orădenii care-și plătesc facturile de utilități în birourile din Primăria Oradea, căci se vor trezi și nădușiți, și cu banii luați...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!