În zilele următoare, orădenii din cartierul Rogerius vor vedea cum dispar incintele metalice în care sunt containerele și pubelele pentru gunoaie.

Primăria a anunțat că acestea vor fi ridicate, pentru a face loc insulelor ecologice digitalizate, în care unii orădeni vor arunca deșeurile de acum înainte. Până la montarea noilor containere, orădenii vor folosi containerele vechi.

„În cartierul Rogerius, în zonele de blocuri, a început ridicarea incintelor metalice pentru deșeuri menajere, care vor fi înlocuite cu insule ecologice digitalizate. Până la amplasarea acestor insule, în perioada imediat următoare, pe aceste amplasamente vor rămâne doar recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere. Primăria Oradea roagă locatarii să depoziteze deșeurile conform destinației acestor recipiente”, a anunțat municipalitatea.

În perioada următoare, vor fi amplasate 94 din cele 275 de insule ecologice comandate de municipalitate. Fiecare insulă are 5 module închise, câte unul pentru fracțiile de deșeuri plastic și metal, hârtie și carton, sticlă, biodegradabile și deșeuri reziduale. Orădenii vor putea arunca gunoaiele doar folosind o cartelă anume primită sau o aplicație de pe telefonul mobil.

„Principalele avantaje ale insulelor ecologice includ: împiedicarea accesului neautorizat, reducerea mirosurilor, diminuarea contaminării fracțiilor de deșeuri reciclabile, golirea eficientă de către operatorul de salubritate (modulele fiind dotate cu senzori de umplere) și un sistem de contorizare a utilizării celor 5 guri de acces”, a transmis Primăria.

Fiecare utilizator va primi o cartelă cu cod unic, pe apartament. Președinții sau administratorii asociațiilor de proprietari vor fi contactați de reprezentanții municipalității pentru a stabili modul de utilizare a insulelor ecologice digitalizate de către cetățenii arondați acestora.

Locurile de unde se ridică țarcurile pentru deșeuri:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!