Presa centrală publică luni motivul pentru care atacantul FC Bihor, Adrian Mărkuş, care a fost o perioadă în probe la Dinamo nu a rămas la echipa roş-albă pentru că s-a luat la bătaie cu portarul Cristi Bălgrădean, care l-a luat peste picior zicându-i Bulă.

Gazeta Sporturilor afirmă că scandalul a izbucnit de la o glumă puerilă, în preziua Supercupei dintre Dinamo şi CFR Cluj câştigată de către roş-albi la penaltyuri, şi s-a terminat cu renunţarea la Adrian Mărkuş, după ce atacantul de 19 ani l-a lovit pe portarul de 24 de ani.

Bălgrădean a povestit că a vrut doar să se amuze pe seama mai tânărului coleg, vârf care a bifat al doilea stagiu de pregătire cu roş-albii şi care trebuia să fie păstrat la prima formaţie. "Haideţi să vă zic eu cum i se spunea lui Mărkuş acum câţiva ani! Era poreclit «Bulă», acum gândiţi-vă şi voi de ce!", a spus cel poreclit "Pufi", iar coechipierii care erau lângă el s-au amuzat.

Mărkuş a auzit întreaga scenă şi i-a cerut portalului să înceteze. Bălgrădean a mai spus o dată povestea, iar de aici a început boxul. "Chiar dacă e mai mic cu 9 centimetri, Cristi având 1,87 de metri înălţime, Andrei 1,78, atacantul s-a repezit la colegul său, l-a lovit cu pumnii şi l-a pus la pământ imediat! Uluit de curajul puştiului, Bălgrădean a ripostat şi el şi-a urmat o tăvăleală în iarbă, fiecare încercînd să se impună. S-au băgat şi colegii, i-au despărţit în cele din urmă pe cei doi "cocoşi", chiar dacă aceştia îşi mai aruncau priviri ucigătoare şi cuvinte grele", mai scrie publicaţia amintită.

Povestea a ajuns şi la urechile şefilor, care, pentru că urma meciul din Supercupă, au preferat să pună batista pe ţambal. Totuşi, portarul a fost integralist în partida cu CFR, în vreme ce Măkuş n-a făcut parte din lot. În plus, la scurt timp, atacantul a fost anunţat să nu mai vină la antrenamente, astfel că Mărkuş s-a întors la FC Bihor. Bălgrădean a scăpat uşor cu o mustrare verbală, dar i s-a transmis să fie mai temperat în afirmaţii.

Se pare că din cauza gestului lui Mărkuş, nici Ciprian Selagea, mijlocaşul de 22 de ani aflat şi el în probe la Dinamo, nu va rămâne la echipă. Ziariştii scriu că, deşi a reuşit să impresioneze în Ştefan cel Mare, el a fost trimis acasă.

Potrivit GSP, pe siteul specializat transfermarkt.de, Mărkuş e evaluat la 300.000 de euro.