Intervenţia forţelor de ordine care au ajuns, luni la prânz, în cartierul Luceafărul din Oradea, după ce un bărbat a sunat la 112 şi a ameninţat că se aruncă de la etajul 9, iar până la urmă a și murit căzând de la înălțime, a lăsat în urmă mai multe întrebări fără răspunsuri pentru cei care au fost martori ai nefericitului eveniment.

Mai multe persoane care au asistat la întâmplare nu au înţeles de ce perna de salvare gonflabilă din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, care fusese adusă de echipaje la faţa locului, nu a fost folosită.

În schimb, în faţa blocului au fost înşirate trei autospeciale cu macara, care nici ele nu au folosit în final la nimic.

Potrivit explicaţiilor date de unele surse ale BIHOREANULUI, pentru desfăşurarea pernei de siguranţă, care are o dimensiune de 10x10 metri, ar fi fost nevoie de un loc mai mare, spaţiul din vecinătatea troturarului fiind ocupat de maşinile aflate în parcarea blocului.

În timpul intervenţiei, pompierii ar fi făcut rost de cheile mai multor maşini parcate chiar în zona de sub balconul apartamentului în care se afla bărbatul, în ideea de a le muta şi astfel să poată deschide perna de salvare.

Aceştia, însă, nu au mai apucat să ducă la bun sfârşit acţiunea.

"Echipajele de intervenţie ajunse la locul solicitării au pus în aplicare procedurile specifice şi au derulat acţiuni care să permită amplasarea pernei de salvare aflate în dotarea autospecialei de intervenţie, acţiune în derulare la momentul producerii tragicului eveniment", se arată într-un comunicat transmis presei de ISU Crișana.

Din ce se ştie până în prezent, victima este un bărbat în vârstă de 48 de ani din Oradea, care timp de câteva zeci de minute a ameninţat că se aruncă de la etajul 9 al unui bloc din Cartierul Luceafărul.

Înainte de a cădea de la înălţime, bărbatul a strigat inclusiv la persoanele care-l priveau de jos ca să-l filmeze, iar la forţele de intervenţie care încercau să intre în apartament striga să spargă uşa.

Sursele BIHOREANULUI mai spun că acesta a urlat apoi ca "mascaţii" să nu se apropie de el, căci dacă o vor face se va arunca.

Într-un final, la ora 12.27, individul s-a prăbuşit în gol, după ce se balansase prea mult în afara balconului şi nu a putut să se ţină strâns de balustradă. Primele informaţii date publicităţii de Poliţie spun că bărbatul "ar fi căzut de la înălţime, acesta decedând în urma impactului cu solul".

Detalii și imagini, în articolele:

Un bărbat a căzut de la etajul 9 în cartierul Luceafărul din Oradea, după ce a amenințat zeci de minute că se aruncă în gol! (FOTO)

Primele informații ale Poliţiei Bihor în cazul bărbatului care a căzut de la etajul 9 în cartierul Luceafărul din Oradea

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!