Cu toate că a câştigat peste 15.000 de euro la loteria bonurilor fiscale, ANAF nu vrea să îi dea banii, pe motiv de fraudă! Este povestea unui arădean, care nu va primi banii de la Finanţe, deoarece bonul nu îi aparţine, dat fiind că l-a luat după ce a fost aruncat de alţi cumpărători.

Potrivit Digi24.ro, bărbatul se numeşte Constantin Lungu şi are ca preocupare adunarea bonurilor din preajma centrelor comerciale, le triază şi le depozitează până la extragerile lunare. În 2015, a câştigat 287 de lei la loteria bonurilor fiscale şi a şi primit banii. La ultima extragere din 2016, a câştigat echivalentul a 15.500 de euro, însă de data aceasta, tot pe baza unui bon găsit, nu a mai reuşit să îşi ridice premiul.

Constantin Lungu, bonuri fiscaleÎn timp ce Lungu se apără, spunând că nu are nicio vină şi că nicio lege nu îi interzice să caute să adune bonurile aruncate de alţii, ANAF spune că are dreptul să nu-i dea banii, suspicionând că la mijloc ar fi vorba de o fraudă.

Totuşi, când a aflat că autorităţile au început o anchetă în ce-l priveşte, Lungu a înregistrat cererea de ridicare a premiului pe numele fiicei sale.

Digi24.ro mai notează că, potrivit normelor care organizează Loteria Bonurilor Fiscale, atunci când există acestă suspiciune, cel care a câştigat îşi poate pierde drepturile. Inspectorii ANAF lasă să se înţeleagă că de fapt biletul norocos nu este al câştigătorului, ci al unui alt cumpărător care l-a aruncat însă la ieşirea din magazin.

"În temeiul prevederilor art. 6 alin. (6) din O.G. nr. 10/2015 pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale coroborate cu prevederile O.M.F.P. nr. 417/2015, Direcţia generală antifraudă fiscală a efectuat verificările legale cu privire la autenticitatea şi realitatea bonului fiscal depus la unitatea teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală în vedere revendicării premiului, constatându-se împrejurări privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală. În aceste condiţii, potrivit prevederilor art. 6 alin. (7) din O.G. nr. 10/2015 "În cazul constatării elementelor constitutive ale unei infracţiuni, sunt sesizate organele de cercetare competente, iar plata premiului revendicat se suspendă până la soluţionarea cauzei penale"", a fost răspunsul transmis Digi24.ro.