O dezbatere care se anunță interesantă, despre barierele lingvistice ale tinerilor maghiari din Transilvania, va avea loc pe 25 septembrie, la sala de evenimente FIX Makerspace a Episcopiei Romano-Catolice din Oradea (Șirul Canonicilor nr. 2).

Specialiști în educație și drepturile minorităților vor discuta despre acest subiect, iar toți cei interesați sunt liberi să participe.

„Speakerii vor încerca să exploreze subiectul din diferite perspective: lingvistică, juridică, pedagogică și culturală, încurajând în același timp un dialog deschis și sincer, care caută posibile soluții la problemele puse în lumină”, a anunțat Mathias Corvinus Collegium (MCC), organizator al evenimentului, printr-un comunicat de presă.

Vor fi puse în discuție atitudinile lingvistice ale tinerilor maghiari, barierele comunicării între cele două comunități și provocările pe care le presupune cunoașterea limbii române de către tinerii maghiari.

Vorbitorii vor fi dr. Florin Cioban, profesor universitar și conducător de doctorat la Universitatea din Oradea și lector la Universitatea „Eötvös Lorand” din Budapesta, dr. András Bethlendi - expert în drepturile minorităților, directorul activităților academice al MCC, cadru didactic la Universitatea Sapientia, și Karola Kovács, studentă a programului postgradual MCC, a cărei cercetare se concentrează pe atitudinile lingvistice și conștiința juridică în rândul studenților maghiari din Transilvania.

Moderatoarea discuției va fi Hanna Ugron, project manager în departamentul de activități academice al MCC.

Dezbaterea va avea loc pe 25 septembrie, la ora 18, și se va desfășura în limba română și maghiară, cu traducere simultană. Intrarea este gratuită, dar participanții sunt rugați să completeze un formular de înscriere disponibil online.

Mathias Corvinus Collegium este o instituție de educație privată, fondată în Budapesta și extinsă și în România.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!