În Oradea și Bihor, USR propune doar profesioniști, dedicați și respectați în comunitate. Candidații pentru Primăria Oradea, Daniel Palaghianu, și pentru Consiliul Județean, Alex Orjan sunt doi dintre aceștia, oameni cu cariere în mediul de afaceri care au creat locuri de muncă. Un alt exemplu este profesorul de matematică Florin Nicoară. Cu un parcurs solid în educație, iubit de elevi și de cadrele didactice deopotrivă, și cu un angajament neclintit față de comunitate. Florin Nicoară este și el un exemplu al competenței și integrității.

Sunt antreprenori, medici, artiști, profesori, juriști, sunt implicați civic, sunt onești și conștienți de misiunea dificilă pe care și-o asumă.

Proiectele USR pentru orădeni și bihoreni sunt gândite să ridice calitatea vieții și pun accent pe educație și dezvoltare durabilă.

În contextul politic actual, votul dumneavoastră pentru USR în Oradea și în Bihor devine crucial pentru a preveni formarea unor supermajorități dominate de PSD și PNL în Consiliul Local Oradea și în Consiliul Județean. Aceste supermajorități au fost anunțate deja de Marcel Ciolacu.

Acestea riscă să elimine orice formă de opoziție sau de dialog și să lase cetățenii fără o voce reprezentativă care să chestioneze deciziile și să lupte pentru interesele comunității.

Supermajoritățile pot conduce la decizii unilaterale și la ignorarea necesităților cetățenilor. Fără opoziție, nu va exista o forță care să pună sub semnul întrebării hotărârile luate, să îi reprezinte pe cei afectați, să propună variante alternative,  să promoveze transparența și să apere interesele publicului.

USR poate fi acea voce care să asigure un echilibru sănătos și o democrație funcțională în Oradea și Bihor.

Deși USR nu a fost reprezentat în Consiliul Local Oradea sau în Consiliul Județean în ultimii patru ani, membrii săi au acționat constant ca și cum ar fi avut mandate oficiale. Aceștia au fost o voce puternică pentru diverse grupuri de cetățeni ale căror interese nu au fost luate în seamă de către autorități.

Un exemplu este implicarea USR în susținerea cetățenilor din Cartierul Nufărul 1, care s-au opus distrugerii unei micropăduri urbane din cartier. Această micropădure nu este doar o zonă verde, ci și un loc de relaxare și un element important pentru calitatea aerului. Ignorarea acestor aspecte de către autorități ar fi avut consecințe negative asupra comunității, iar USR a fost alături de cetățeni în această luptă.

De asemenea, USR a răspuns apelurilor organizațiilor din societatea civilă care nu au închis ochii în fața tratamentului inuman aplicat animalelor fără stăpân din adăpostul Grivei.

USR împreună cu ONG-urile au strâns 15 000 de semnături în favoarea unei hotărâri de Consiliu Local pentru îmbunătățirea situației.

Părinții care doresc mai multe oportunități educaționale pentru copiii lor au găsit în USR un susținător dedicat. Propunerea de a construi un parc științific și astronomic, CosmoParc, este doar una dintre inițiativele menite să îmbunătățească educația în Oradea. Un astfel de parc ar oferi copiilor și tinerilor acces la resurse educaționale moderne, promovând știința și tehnologia într-un mod interactiv și atractiv.

USR s-a consacrat prin susținerea unor valori fundamentale precum transparența și participarea cetățenească. A strâns peste un milion de semnături pentru Fără Penali principiu care de la alegerile din 9 mai se aplică pentru toate scrutinurile. Și sute de mii de semnături pentru desființarea pensiilor speciale și înființarea unui DNA al pădurilor.

Într-o societate democratică, transparența este esențială pentru a asigura că deciziile luate de autorități sunt în interesul publicului, previne corupția și abuzul de putere. Iar participarea cetățenească permite locuitorilor să se implice activ în procesul decizional, să își exprime opiniile și să contribuie la dezvoltarea comunității lor.

Promisiunea noastră pentru orădeni este aceea de a continua ceea ce s-a început, de a deschide noi drumuri, de a aduce pace, liniște și satisfacție în comunitate, mai multe șanse la educație și cultură pentru copii noștri și pentru noi, mai multe spații verzi în care să ne putem întâlni, mai mult sprijin pentru antreprenorii care pot să dezvolte economic Bihorul.

Votul vostru pentru USR pe 9 iunie este un vot pentru o democrație sănătoasă și un viitor mai verde și mai educat pentru Oradea și Bihor. Votați USR la primarii, consilii locale și la Consiliul Județean!

(Comandat de USR Bihor, cod mandatar financiar 21240009)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!