Este ziua alegerilor europarlamentare şi a referendumului pentru justiţie, iar PSD Bihor a rupt o veche tradiţie. De regulă, înainte de ziua scrutinului, politicienii obişnuiesc să anunţe când şi unde vor vota, astfel încât jurnaliştii să-i poată însoţi şi, evident, întreba pentru ce anume au votat ori ce rezultate estimează că vor obţine.

Aşa au făcut, în acest an, organizaţiile din Bihor ale USR-PLUS, UDMR, PNL şi ALDE. În schimb, partidul aflat la guvernare a fugit de jurnalişti!

PSD Bihor nu a făcut niciun anunţ privind orele şi secţiile la care vor vota liderii săi, mai precis preşedintele Ioan Mang şi preşedintele executiv Emilian Pavel, care de altfel este candidat la alegerile europarlamentare.

Contactat de BIHOREANUL sâmbătă seară, responsabilul de relaţii cu presa al PSD Bihor, Victor Papp, a declarat că la acea vreme nu se ştia unde vor vota Mang şi Pavel. "Poate mâine dacă se va lua o decizie. Oamenii vor fi prin judeţ. Se poate vota oriunde, aşa că foarte probabil că nu vor vota la Oradea", a declarat Papp.

Întrebat, concret, dacă liderii PSD Bihor nu vor să spună unde vor vota, Papp a respins ipoteza: "Nu că nu vor să spună, doar că nu s-a luat o decizie vizavi de momentul votării şi unde".

Până duminică la prânz, PSD Bihor nu a revenit cu un anunţ pentru jurnaliştii orădeni, în timp ce toţi ceilalţi politicieni au fost deja la urne.

BIHOREANUL a încercat să obţină punctul de vedere al preşedintelui Ioan Mang, contactându-l telefonic, dar, până la ora transmiterii acestei știri, acesta nu a răspuns nici apelurilor.