Bihorenii care îşi fac cumpărăturile în această perioadă sunt invitaţi să se gândească şi la semenii lor, mai puţun norocoşi, care au nevoie de ajutor. În perioada 13 decembrie – 22 decembrie, voluntarii Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea vor fi prezenţi în centrul comercial ERA Park, din Calea Aradului, şi la Selgros Cash&Carry (cartierul Nufărul), pentru a strânge alimente neperisabile pentru centrul After School Ioaniş.

Potrivit unui comunicat transmis de preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei, voluntarii pot fi întâlniţi pe galeriile din ERA Shopping Park zilnic între orele 16 şi 20, şi Selgros Cash&Carry de la 15 până la 19, informând persoanele care îşi fac aici cumpărăturile că au posibilitatea de a face un gest caritabil, de a dona unul sau mai multe produse pentru centrele de zi pentru copii.

"Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un 1 litru de ulei sau la 1 kg de paste. Şi poate ne gândim, "mai mult nu pot" sau "nu e mare lucru". Însă e mare lucru, pentru acele familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta. Poate vi se va părea prea puţin să donaţi 1 litru de ulei sau 1 kg de paste. Dar dacă nu unul ci o sută de oameni renunţă la 1 litru de ulei sau 1 kg de paste, aceşti copii vor avea asigurată pentru o bună perioadă de timp masa de prânz", scrie preotul în comunicat.

"Gândiţi-vă, aşadar, preţ de câteva clipe, la cei care se găsesc în lipsuri şi dificultăţi, să încercaţi, oferind ceva din puţinul vostru, să fiţi mai buni cu cei de lângă voi!", mai îndeamnă reprezentantul Asociaţiei Caritas Catolica.