Un tânăr din Oradea, Ionuț Balajti, are nevoie de ajutor financiar, după ce, diagnosticat fiind cu o boală genetică rară, a mai primit un diagnostic crunt: cancer la nivelul plămânilor. Orădeanul strânge bani să se opereze la o clinică la Bucureşti, însă are nevoie de o sumă importantă, pe care nu o deţine.

Povestea lui Ionuț a fost adusă în atenţia BIHOREANULUI de către prieteni ai acestuia, care îi roagă pe toţi cei care pot să îl ajute.

Potrivit detaliilor pe care chiar Ionuț le furnizează pe Facebook, primul diagnostic crunt l-a primit în luna martie: sindromul MEN2, o boală genetică foarte rară, caracterizată apariţia de tumori în două sau mai multe ţesuturi endocrine diferite.

Au urmat două operaţii: una la glanda tiroidă şi o alta, "foarte complexă pentru a scoate ambele glande suprarenale, operaţie care a durat 7 ore".

"Pentru înlocuirea hormonilor trebuie să iau 3 medicamente foarte importante zilnic, altfel dacă uit 2-3 zile la rând să le iau sau nu le găsesc în farmacii, ar putea să intervină decesul", spune tânărul.

A primit o nouă lovitură recent, dar are speranţe să se facă bine, apelând la servicile unui medic special. Numai că intervenţia chirurgicală costă mult şi trebuie făcută cât mai repede, acesta fiind şi motivul pentru care îi roagă pe toţi cei care pot să doneze orice sumă.

"Când am crezut că totul este bine, am fost diagnosticat cu mezoteliom pleural, acesta fiind un cancer foarte agresiv la pleura plămânului. Am găsit în România un singur chirurg care are o tehnică specială învăţată din Milano şi este singura şansă la noi în România. Problema este că am rămas fară bani după restul operaţiilor şi această operaţie trebuie făcută cât mai curând, fiind programata pe luna februarie 2022 la spitalul Monza din Bucureşti", spune orădeanul.

Tânărul spune că pentru intervenţie are nevoie de circa 20.000 de euro. O parte din sumă s-a strâns, însă cursa este contracronometru.

Orice donaţie este binevenită, orice ajutor contează, Ionuț mulţumindu-le tuturor pentru eforturile depuse.

Persoanele care doresc sunt rugate să doneze orice sumă în conturile:

IBAN RON: RO42 INGB 0000 9999 0186 1973
IBAN EURO: RO52 INGB 0000 9999 0386 6686
Titular: Balajti Ioan

Revolut: 0765827001

În baza unui contract de sponsorizare:

ONG: Programatori de fapte bune
CIF: 44061654
IBAN: RO02 BTRL RONC RT05 9967 6901