După ce şedinţa ordinară de miercuri, de la ora 12, a fost un eşec, liberalii blocând ordinea de zi deoarece conţinea şi proiectul de validare a unui nou consilier judeţean al PSD, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Pásztor Sándor a convocat o nouă şedinţă, extraordinară, pentru ora 16.

Şedinţa "de îndată" a fost convocată "având în vedere posibilitatea pierderii unor finanţări nerambursabile transfrontaliere de peste 13,9 milioane euro".

Pe ordinea de zi a şedinţei eşuate de miercuri erau trecute proiecte privind modificarea unor detalii tehnice din Strategia pe Sănătate a Judeţului Bihor, care cuprinde investiţii de circa 9,5 milioane euro în judeţ, ce ar urma să fie finanţate prin fonduri RO-HU, respectiv din proiectul de mobiliare a noului Muzeu al Ţării Crişurilor, tot pe fonduri nerambursabile, în valoare de circa 4,5 milioane euro.

Pásztor le declara, marţi, jurnaliştilor, că proiectele modificate au deadline de depunere data de 30 septembrie.

Rămâne de văzut dacă, în ultimele ore, executivul a cedat solicitărilor PNL şi va scoate de pe ordinea de zi a şedinţei de îndată proiectul referitor la validarea lui Adrian Szatmari ca nou consilier judeţean din partea PSD în locul Anei Maria Tiron, punct care a provocat divergenţe şi a dus la eşecul şedinţei ordinare de la ora 12.

Citeşte şi: Nervi întinşi la Consiliul Judeţean: Şedinţa de miercuri a ţinut 10 minute şi a fost un eşec!