În vară, copiii care locuiesc în zona străzii Aluminei vor avea un loc de joacă amenajat ca la carte. Şefii fundaţiei My Brother`s Keeper au promis că vor dona 50.000 de lei pentru achiziţia unor aparate de joacă şi de fitness pentru acest parc.

Promisiunea a fost făcută în weekend, când preşedintele american al organizaţiei, Scott Manganella, şi preşedintele din Oradea, Mihaela Vişan, au făcut o vizită în parcul aflat lângă magazinul Edina de pe strada Aluminei, alături de deputatul Florica Cherecheş, şeful Serviciului Servicii Publice şi Spaţii Verzi din cadrul Primăriei, Mircea Stejeran, şi Elena Grozescu, consilier în cadrul serviciului.

Noile aparate vor fi montate la mijlocul lunii iulie.

 "Ideea lor de a face un loc de joacă m-a bucurat şi m-a surprins într-un mod foarte plăcut. Gestul lor este un dar făcut comunităţii noastre. Îmi doresc ca şi comunitatea locală care foloseşte acest parc, această zonă verde, să se implice şi să aprecieze darul făcut de nişte străini. Ar fi bine ca locuitorii zonei să dea dovadă de ospitalitate faţă de muncitorii care vor fi aici la mijlocul lunii iulie, să le aducă un pahar de apă sau un platou cu gogoşi", a precizat Florica Cherecheş.

Fundaţia My Brother`s Keeper are drept scop consilierea femeilor aflate în criză de sarcină, adică a acelor femei care nu sunt decise în privinţa păstrării sarcinii. Acestea pot oricând cere oricând ajutorul la sediul Centrului de Consiliere de pe str. Aurel Lazăr sau sunând la telefonul 0359.800.665.

Femeilor care decid păstrarea sarcinii, fundaţia le va acorda tot sprijinul de care au nevoie pe o perioadă de doi ani. "Tocmai pentru că noi ca fundaţie luptăm pentru viaţa şi binele copiilor, gestul nostru de a dota acest parc cu tot ce este nevoie vine tot în întâmpinarea nevoii copiilor de a se juca într-un spaţiu adecvat şi dotat corespunzător", a spus şi Mihaela Vişan.