Clubul Sportiv Municipal Oradea a anunţat, duminică şi luni, noii jucători ai echipei de baschet, ambii aduşi de la campioana Asesoft Ploieşti: Adrian Guţoaia, extrema de 1,98 metri, şi Ante Krapic, croatul de 2,02 metri.

"Originar din Galaţi, Guţoaia este un jucător de poziţia 3. El este un component al echipei naţionale a României şi vine după al doilea sezon în care obţine un trofeu. În anul 2013, a cucerit Cupa României alături de Gaz Metan Mediaş", se arată în anunţul CSM. În vârstă de 24 de ani, Guţoaia a participat şi la ultimele trei ediţii ale All Star Game-ului baschetului românesc şi are la activ şi o participare în EuroCup, alături de Asesoft Ploieşti.

De cealaltă parte, Krapic, în vârstă de 28 de ani, evoluează pe poziţia 4 şi a început sezonul trecut la BCM U Piteşti. În pauza dintre tur şi retur, s-a transferat la Asesoft, unde a bifat 25 de prezenţe. În finala Ligii Naţionale, el a avut un rol extrem de important.

Cei doi jucători vin la Oradea după ce titularii Titus Nicoară şi William Franklin şi-au anunţat plecarea. Orădeanul Nicoară va juca la Steaua Bucureşti, iar fostul căpitan Franklin la o echipă din Polonia.

Fanii orădeni au primit cu bucurie vestea că jucătorii Asesoftului schimbă această echipă cu cea de la Oradea, postând zeci de comentarii pe pagina de Facebook a clubului.

Pe de altă parte, duminică, CSM Oradea şi-a aflat adversarii din ediţia 2014-2015 a FIBA EuroChallenge: Tofas Bursa (Turcia), Avtodor Saratov (Rusia) şi BC Astana (Kazakhstan).

"Aşadar, roş-albaştrii au fost repartizaţi într-o grupă extrem de competitivă şi care include trei deplasări foarte lungi", a precizat clubul orădean, într-un comunicat. Tofas Bursa se află la a treia participare consecutivă în EuroChallenge, Avtodor Saratov a revenit după o absenţă de un deceniu, în timp ce BC Astana este la prima participare.


Programul meciurilor EuroChallenge:

Oră                  Meci                                                   Locaţie
4 nov.              BC Astana vs. CSM Oradea             Astana
11 nov.            CSM Oradea vs. Avtodor Saratov    Arena Antonio Alexe
18 nov.            CSM Oradea vs. Tofas Bursa           Arena Antonio Alexe
2 dec.              CSM Oradea vs. BC Astana             Arena Antonio Alexe
9 dec.              Avtodor Saratov vs. CSM Oradea    Saratov
16 dec.            Tofas Bursa vs. CSM Oradea           Bursa