Distracţia unei tinere de 24 de ani la Serbările Timişoreana, ce au loc în centrul Oradiei, s-a terminat la spital. Vrând să traverseze dinspre Piaţa Independenţei spre Pasajul Vulturul Negru, Iolan Covaci, o tânără crescută într-un centru de plasament, a fost acroşată de şoferul unui autoturism Skoda.

Întrucât acesta nu avea viteză, fata a fost doar puţin atinsă de maşină. "A suferit un traumatism foarte uşor la nivelul bazinului. Am dus-o totuşi la spital, pentru o radiografie, ca să fim siguri că nu are nimic", a declarat pentru BIHOREANUL medicul Emil Boţcău de la Ambulanţă.

Cu toate că vina i-a aparţinut fetei, care a traversat printr-un loc nepermis, prietenii care se aflau cu ea au susţinut în faţa poliţiştilor că fata a fost fugărită de unul din paznicii Serbărilor, pe motiv că ar fi vrut să cerşească. "Speriată că paznicul fuge după ea, a luat-o direct în faţă, fără să se uite dacă vin maşini", a spus unul dintre prietenii fetei.

O altă tânără din grupul lor susţinea că paznicul nu a fugărit-o pentru că ar fi vrut să cerşească, ci pentru că ar fi vrut să o violeze. Niciunul dintre ei nu admiteau că vina a fost a prietenei lor. "Ea e bolnavă mintal, nu ştie ce face", au mai spus ei. Aceeaşi prieteni au susţinut şi că şoferul Skodei ar fi avut viteză mare.

Agenţii de securitate au negat că ar fi fugărit-o pe tânără, iar varianta lor a fost susţinută şi de alţi martori care au văzut incidentul. "Ea pur şi simplu a vrut să treacă strada, distrată şi neatentă", a explicat o femeie.

Circulaţia în zonă a fost oprită pentru câteva minute, cât timp poliţiştii au făcut măsurătorile impuse în astfel de situaţii.