Va fi mai puţin arbitrariu în desfăşurarea probei practice, „de traseu”, a examenului pentru obţinerea permisului de conducere. Prefectura Bihor a anunţat, printr-un comunicat dat publicităţii miercuri, că începând de vineri, 14 iulie, va fi implementat şi în judeţul Bihor sistemul de înregistrare audio şi video la desfăşurarea acestei probe, astfel încât să fie „asigurată şi verificată legalitatea examenului”.

Sistemul tehnic de monitorizare se instalează, într-un punct fix, în autovehiculul pe care este afișată vizibil mențiunea EXAMEN, și se orientează astfel încât să surprindă traficul pe direcția de deplasare a autovehiculului.

Aceste echipamente trebuie instalate, obligatoriu, pe toate vehiculele utilizate la susţinerea probei practice, excepţie făcând cele pentru a căror conducere este necesar un permis din categoriile A, A1, A2 şi AM, pe două roţi.

Stocarea datelor se va realiza astfel încât să se permită identificarea exactă a înregistrărilor după examinator, ziua și ora examinării.

Înregistrările audio și video realizate nu reprezintă informații de interes public, dar în cazul în care candidatul contestă rezultatul probei practice, înregistrările vor fi puse la dispoziția instanței competente.

Înregistrarea probei practice începe să se facă şi în Bihor la zece zile după implementarea acestui sistem în Capitală şi în judeţul Ilfov.