Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a făcut un apel, din plenul Parlamentului European, către Primăria Oradea, cerând executivului municipiului să investească în dotări în Universitate, astfel încât oraşul să devină un nou hub IT al României.

În cuvântarea sa, Pavel a spus că Oradea trebuie să profite de "revoluţia digitală", să lucreze alături de mediul privat şi de universităţi. "Oradea are vocaţia şi potenţialul de a deveni, printre altele, şi un nou un hub-IT al României, dacă reuşeşte să creeze şi să susţină un ecosistem propice inovării", a transmis Pavel, printr-un comunicat de presă dat publicităţii vineri.

În acelaşi document, Pavel a precizat că, în urmă cu doi ani, a mai făcut un apel similar, tot printr-un comunicat de presă, dar fără niciun efect. Contactat de BIHOREANUL, europarlamentarul a recunoscut însă că, în afara comunicatelor, n-a făcut un demers oficial şi clar în acest sens pe lângă municipalitate.

"Nu am făcut un demers oficial, dar în campania electorală de la alegerile locale, programul colegei noastre Adelina Coste a prevăzut propunerea unui centru de cercetare IT în Oradea", a declarat Emilian Pavel. Altfel spus, PSD-istul este nemulţumit că primarul liberal al Oradiei nu aplică prevederi din ofertele elcetorale ale adversarilor săi.

Europarlamentarul este convins că Primăria "ar trebui să-şi concentreze finanţele, bugetul de investiţii, şi pe altceva decât betoane, asfaltări". "Cea mai proastă investiţie mi se pare noua linie de tramvai. Decât 12 milioane de euro pentru asta, ar fi mai adecvată o investiţie în infrastructura Universităţii", a spus Pavel.