Pe lista Cabinetului Ponta II trimisa la Parlament, joi, trei ministri nominalizati miercuri au ramas fara ministere, devenind ministri-delegati. Printre ei, si singurul demnitar bihorean nominalizat in viitorul executiv.

Cei trei sunt Constantin Nita (PSD), care urma sa conduca un Minister al Energiei, Lucia Varga (PNL), ce trebuia sa coordoneze Ministerul Apelor, Padurilor si Pisciculturii si Maria Grapini (PC), care ar fi urmat sa gestioneze un Minister al IMM-urilor si Turismului.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, ca, dupa o discutie cu reprezentantii ministerului de Finante, s-a decis ca titularii ministerelor Energiei, cel al IMM - urilor si al Apelor sa devina ministri delegati, domeniile in cauza nefiind necesar sa aiba aparat propriu de lucru si sa fie separate de ministerele mama.

"Am semnat catre cei doi presedinti ai Parlamentului programul de guvernare si componenta nominala a ministrilor. Dupa cum probabil stiti, eu am cerut sa fie dat si comunicat oficial, o parte semnificativa a ministrilor si aici ma refer, si aici ma refer Energie, pentru IMM si Turism, pentru Ape, Paduri si Piscicultura sunt ministri delegati. Am discutat cu ministerul de Finante si Secretariatul General al Guvernului si practic in acest fel au competentele lor, dar putem sa folosim structurile de personal, de contabilitate si juridic unice, nu trebuie sa facem si nu era bine sa facem noi structuri de contabilitate, de juridic si de personal", a declarat primul ministru.