N-a avut până acum nicio legătură cu sportul, a ajuns în Parlament după ce a făcut PR pentru pălinca produsă de familia ei, este tânără şi frumoasă. Aceasta este Ioana Bran (31 de ani), propunerea PSD pentru şefia Ministerului Sportului.

Originară din Satu Mare, Ioana Bran este fiica patronului Distileriilor Bran, o afacere de milioane de euro din Ţara Oaşului, bazată pe vânzarea de pălincă, scrie adevarul.ro.

"Voi fi un ministru care se va dedica în mod constant cauzei nobile de a uni, (şi nu de a dezbina) de a aduce oamenii lângă oameni! Nu am să mă las până nu am să redau sportului românesc demnitatea pe care o merită, să promovez respectul faţă de valorile incontestabile ale celor care prin performanţa lor în acest domeniu, fac onoare României! Pentru că, fără un respect reciproc şi o comunicare deschisă şi sinceră, proiectele pe care le voi iniţia ca ministru nu se vor putea concretiza cu rapiditatea pe care mi-o propun", a transmis Ioana Bran pe Facebook.

Tânăra a ajuns în Parlament în decembrie 2016, după ce a fost prima pe lista PSD Satu Mare. 

Fratele ei, Daniel Bran, a făcut şi el politică, dar cariera i-a fost curmată brusc de DNA. În decembrie 2013, a fost arestat de procurori pentru că ar fi primit o şpagă de 500.000 de euro pentru a rezolva un dosar de retrocedare de la ANRP. Acum, el se ocupă de firma familiei.