Cine crede că doar în sport se fac transferuri interesante se înșală. Bihorel a aflat că profesorul de matematică Florin Nicoară, cel pentru care, în 2021, când a fost demis de la conducerea Colegiului Emanuil Gojdu, sute de elevi ai școlii au protestat în stradă, a trecut cu un picior în sectorul privat.

Din această toamnă, dascălul care în vară a candidat fără succes la un post de consilier județean din partea USR (după ce în trecut a mai fost membru PNL, PDL și PSD) a devenit profesor la Liceul Teoretic Wenford Academy din Oradea, o școală privată care are clase de la învățământul primar până la cel liceal și este tot mai cunoscută printre părinții orădeni care își permit taxa de 5.000 euro pe an școlar.

Pentru a se putea dedica școlii private, Nicoară a cerut să renunțe la jumătate din norma pe care o avea la cel mai reputat colegiu din Bihor, solicitare care i-a fost aprobată, ceea ce înseamnă că, de la Gojdu, profesorul primește de acum doar jumătate din salariu. Iar de la privat, probabil încă vreo cinci „jumătăți”...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!