Începând de marţi, 20 septembrie orădenii vor putea circula cu tramvaiul şi pe ruta OTL Pod CFR - Sinteza. Traficul spre Sinteza a fost închis în 9 septembrie pentru lucrări de reabilitare a căii de rulare.

"În prima fază, între 9 şi 11 septembrie, s-a lucrat pe ruta Olosig - Pod CFR. Pe 12 septembrie, s-a reluat circulaţia până la Pod CFR dar a fost întreruptă pe ruta Pod CFR - Sinteza, unde au început lucrări de înlocuire a şinelor şi traverselor", a spus Carmen Tocuţ, purtător de cuvânt al OTL Oradea.

În cadrul lucrărilor s-a înlocuit un schimbător de cale (macaz) cu inima de încrucişare corespunzătoare, o traversare, s-au înlocuit 333 de metri de şină, s-a refăcut terasamentul şi s-a asfaltat pasajul auto de sub Podul CFR în zona afectată de lucrări. Valoarea totală a acestora s-a ridicat la 220.000 de lei.

Pe de altă parte, OTL anunţă că noua rută transfrontalieră de transport, Oradea - Biharkeresztes are din ce în ce mai mulţi clienţi.

Dacă la începutul lunii, mai exact pe 5 septembrie, au călătorit în Ungaria 21 de persoane, la sfârşitul săptămânii trecute, numărul acestora s-a triplat, ajungând la 76 de călători.