Elevii unei şcoli generale din judeţul Bacău au fost puşi într-o situaţie stânjenitoare, dacă nu de-a dreptul umilitoare. Copiii au fost puşi să pozeze cu fructe pentru a promova o alimentaţie sănătoasă, însă după fotografii fructele le-au fost luate şi duse la alte clase pentru o nouă sesiune foto. Site-ul stirileprotv.ro scrie că, deşi elevii au poftit merindele, le-a fost interzis să le guste.

Scenele s-au petrecut în şcoala comunei Huruieşti, judeţul Bacău. "Copiii au spus că directorul şi domnul de educaţie fizică au venit dimineaţa înainte să ajung eu şi le-au dat un coş cu fructe să se pozeze şi să mimeze că mănâncă acele fructe", a spus Carmen Cernat, învăţătoare.

Când au ajuns acasă, copiii le-au povestit părinţilor cum au poftit la fructele aduse. Astfel a pornit scandalul. "Mi se pare că i-au înjosit pe copii, unul dintre ei chiar a vrut să mănânce fructele şi i-a spus nu care cumva să mănânce că trebuie să facă fotografii şi la ceilalţi", a spus Vasile Paiu, părinte. "Al meu mi-a zis că îi ploua în gură şi trebuia să mănânce? Nu le-au dat nimic", a spus Maricica Ancuţa, bunica unuia dintre elevi.

Directorul şcolii, Constantin Păunoiu, care este şi preot, nu neagă situaţia, dar spune că intenţiile au fost bune: "Consiliul Judeţean ne-au trimis 4 cutii cu fructe pentru 200 şi ceva de copii".

De cealaltă parte, inspectoratul şcolar susţine că în şcoală a fost organizat un concurs de desen, iar fructele au fost împărţite copiilor ulterior. "Elevii au prezentat o serie de lucrări. La momentul respectiv fructele earu abia cumpărate şi nu erau spălate. Au fost oferite a doua zi elevilor în cadrul unei festivităţi de premiere a celor mai bune lucrări", a spus Doina Marinov, inspector şcolar ISJ Bacău.