Momentul cel mai aşteptat al Galei "Fight club" organizată joi seara la Oradea Shopping City, întâlnirea în ring a "Muntelui Bihorului" Sandu Lungu cu americanul Neil Cooke, a provocat o nouă satisfacţie suporterilor luptătorului orădean, care şi-a lungit adversarul la podea în mai puţin de un minut.

Intrat în sală în aplauzele furtunoase ale publicului, pe melodia "Pune-i la pământ", compusă special pentru el de Puya, "the biggest man in Oradea", cum l-a prezentat ring-announcer-ul, Alexandru Lungu a purtat şi de această dată costumaţia de viking, având în mână o bardă. Cum deja obişnuieşte, Sandu a fost însoţit de rapperul Puya, dar şi de antrenorul său Ciprian Sora, cu care s-a pregătit pentru această luptă timp de o lună şi jumătate la Bucureşti.

Încă din primele secunde, "Muntele Bihorului" a pornit lupta în atac, profitând de atitudinea precaută a americanului, şi, după mai multe lovituri de tatonare, l-a surprins pe Cooke cu o serie de croşeuri, dintre care câteva s-au dovedit necruţătoare.

Sportivul poreclit cam de pomană "Chaos" s-a lovit haotic de corzile ringului, aruncat de loviturile orădeanului, pentru a se lungi apoi fulgerător la podea, aproape incoştient, dintr-un ultim croşeu de stânga, bine "înfipt", al lui Sandu.

Neil Cooke.JPGStarea americanului după seria de pumni primiţi a fost atât de precară încât s-a impus intervenţia rapidă a medicilor de la Ambulanţă din apropierea ringului, care i-au pus luptătorului căzut o mască de oxigen la gură.

Lungu a fost declarat câştigător prin KO, în aplauzele publicului "de acasă", venit la OSC să îl vadă.

"Am avut un adversar mai slab decât mine, are doar 120 de kilograme şi m-am aşteptat să fie mai dinamic. Până la urmă văd că mi-a ieşit tactica, să ies la bătaie şi să-l înving", a declarat Alexandru Lungu, la câteva minute după victorie. "Dedic această victorie fetiţei mele şi mamei mele", a adăugat luptătorul.

În schimb, adversarul său, Neil Cooke, a spus doar: "Am dat tot ce am putut. Am încercat să-l lovesc cu piciorul, dar nu am putut să-l dobor". Americanul declara cu o zi înainte de meci că mizează pe rapiditatea sa pentru a-l învinge pe orădean.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat joi seara la Oradea Shopping City pentru a urmări gala "Fight club", o ediţie specială de turneu K1, transmisă în direct de Eurosport în 83 de ţări. Luptele s-au desfăşurat într-un ring special amenajat la etajul I al centrului comercial, înconjurat de mese şi gradene.

Printre cei veniţi să vadă confruntările K1 s-au numărat personaje diverse, precum consilierul judeţean Mihai Bar, deputatul Sorin Ioan Roman, patronul magazinelor 3 G Ion Govoreanu, nu de mult timp ieşit din arest, sau Alina Dinu, purtătoarea de cuvânt al IPJ Bihor.