Pentru al patrulea an consecutiv, în Oradea se sărbătoreşte Earth Hour sau Ora Pământului, un eveniment prin care, la nivel mondial, se doreşte să se atragă atenţia asupra problemelor reprezentate de încălzirea globală şi pericolul consumului exagerat de resurse.

Astfel, sâmbătă, de la ora 20.30, toţi orădenii sunt îndemnaţi să stingă lumina şi să scoată din priză aparatele de care nu au nevoie, timp de o oră. Totodată, organizatorii, adică membrii clubului Rotaract în parteneriat cu cercetaşii orădeni, spun că Earth Hour înseamnă şi un angajament pentru schimbarea comportamentului şi stilului de viaţă, cu scopul de a reduce cât mai mult impactul asupra mediului înconjurător.

De Earth Hour, în oraş se va opri iluminatul arhitectural la Primărie, Pasajul Vulturul Negru şi la Teatru. Totodată, în pasaj, la intersecţia pietonalelor din interior (în faţa intrării la Cinema Libertatea), vor avea loc momente artistice susţinute de tinerii clubului Interact Oradea. Ei vor cânta şi vor dansa, fără să folosească instrumente sau instalaţii care să implice consum de energie electrică.

În faţa Primăriei se vor aduna cercetaşii orădeni, iar în faţa Teatrului se vor pune lumânări şi lampadare ecologice confecţionate manual. Totodată, mai multe cluburi şi cafenele din centrul oraşului au anunţat că de Earth Hour vor stinge iluminatul publicitar şi de interior şi vor umple localurile cu lumânări şi lampadare.

Un aspect inedit al acestei ediţii de Earth Hour este că în parcarea din Piaţa Independenţei afaceristul Pompiliu Tripa, patronul Atlas Telecom, va amplasa, începând cu ora 18, un balon cu aer cald, care, dacă vremea va permite, se va ridica, purtând bannere Earth Hour.