În perioada dinaintea sărbătorilor pascale, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor (DSVSA) a făcut controale la mai multe unităţi care produc, depozitează, transportă şi valorifică produse alimentare în scopul prevenirii apariţiei de toxiinfecţii alimentare.

În timpul acţiunii de control, inspectorii au verificat patru depozite frigorifice, două abatoare, două unităţi de procesare carne, un centru de ambalare ouă pentru consum, o unitate de reambalare, două depozite alimentare, zece unităţi de măcilării, şapte carmangerii, 17 magazine alimentare, 22 de unităţi de tip Hypermarket- Supermarket, două pieţe alimentare şi un târg de animale.

"Pentru deficienţele constatate cu ocazia acestor acţiuni au fost aplicate un număr de cinci amenzi contravenţionale în valoare totală de 7.200 lei. De asemenea, au fost aplicate 20 de avertismente. Tot în urma acestor acţiuni a fost dispusă şi măsura confiscării unei cantităţi de 50 kg carne porc", se precizează într-un comunicat al DSVSA Bihor.

Din cele cinci sancţiuni aplicate, trei au fost pentru manipularea necorespunzătoare a unor produse alimentare, una pentru depozitarea necorespunzătoare a acestora, iar alta pentru etichetare necorespunzătoare.

În perioada Paştilor, în Bihor au fost sacrificaţi 2.021 de miei din care 1.935 în centrele temporare din Piaţa Ioşia şi Beiuş şi 86 în abatoare autorizate.