În plin scandal legat de descinderile abuzive ale inspectorilor Antifraudă, jurnalistul Stelian Negrea a dezvaluit, luni, ca nu a primit bon nici măcar în Hotelul Internaţional din Bucureşti, deţinut de familia şefului ANAF, Gelu Ştefan Diaconu.

"O cafea si o apa minerala la Hotelul International din Bucuresti detinut de familia sefului ANAF, Gelu Diaconu, 16 lei. Nu mi s-a emis BON FISCAL. Am sunat la Telverde Antifrauda Fiscala 0800800085 si am inregistrat o sesizare iar doamna de acolo mi-a dat dreptate ca ar fi trebuit sa-mi fie emis bon fiscal", scrie Stelian Negrea pe pagina sa de Facebook.

Sotia lui Gelu Diaconu are jumatate din actiunile firmei SC Comity Prodexim SRL, firma care opereaza Hotelul International, dupa cum scria in 2013 Centrul de Investigatii Media, dezvaluind ca, pana atunci, seful ANAF a tinut ascunsa aceasta informatie in declaratiile de avere.

Dupa cum se ste, numerosi patroni de magazine si localuri acuza ANAF ca in campania declansata impotriva evaziunii fiscale da amenzi mari si suspenda activitatea firmelor pentru sume mici descoperite in neregula in gestiune. Intr-o reactie pe aceasta tema, Gelu Diaconu a raspuns ca "nu exista o limita de la care evaziunea este acceptata".

"Tot aud marota cu Fiscul care se duce peste comerciantii mici si ii sufoca cu amenzi pentru cateva sute de lei incasate fara emiterea unui bon fiscal, in loc sa se duca in controale la marii evazionisti. Linia prioritara de actiune este data de instrumentarea cazurilor de frauda fiscala organizata, insa nu putem neglija mica evaziune. Pentru ca, adunate, toate aceste cazuri "mici" inseamna sute de milioane de euro care nu mai ajung la bugetul de stat. Si, apoi ne plangem ca nu sunt bani pentru scoli si spitale", raspundea seful ANAF.