Numărul bihorenilor care au ajuns în mini-vacanţa de Revelion la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean şi respectiv la Compartimentul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Municipal a fost mai mic decât al pacienţilor înregistraţi la aceste unităţi în zilele libere de Crăciun.

"În mini-vacanţa de Revelion s-au înregistrat 827 pacienţi adulţi şi 422 pacienţi minori", a declarat miercuri, pentru BIHOREANUL, şeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, care a apreciat acest număr drept "o surpriză" în comparaţie cu cel al bihorenilor care au solicitat îngrijiri de urgenţă în vacanţa de Crăciun. "De Crăciun am avut o medie de peste 400 de prezentări zilnic, de Revelion media a fost de 370, pe când media obişnuită este de 25-260 prezentări în 24 ore", a mai explicat dr. Borcea.

Între persoanele ajunse la UPU şi CPU care au avut nevoie de asemenea îngrijiri înainte şi după Revelion 15 au fost victime ale unor accidente rutiere, 23 ale unor agresiuni - "mai multe decât de Crăciun", potrivit dr. Borcea, 23 au avut patologii digestive şi doar cinci au suferit din cauza abuzului de alcool.

Pe de altă parte, majoritatea pacienţilor care au solicitat asistenţă la UPU şi CPU au avut aşa-numite "urgenţe minore".

"Cele mai multe persoane care au ajuns la serviciile de urgenţă au avut probleme care puteau fi rezolvate în mod normal foarte uşor la Centrele Medicale de Permanenţă din judeţ sau probleme care trebuiau soluţionate de persoanele care se ocupă de îngrijiri la domiciliu", a precizat şeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea.

Citiţi şi articolul: "Revelion la spital: Mai mulţi bihoreni au ajuns la Urgenţe cu răni cauzate de petarde şi de artificii. Două fetiţe s-au rănit mai serios"