Julio Iglesias Junior a fost invitat joi, 14 mai, în platoul emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3. Prezentatorul Mihai Gâdea a dorit să îl înveţe câteva cuvinte în română şi i-a oferit o lecţie de "antibăsism". Gâdea i-a cerut lui Julio Iglesias Jr. să repete în limba română două fraze foarte dragi lui: „Antena 3 e aici!“ şi „Jos Băsescu!“, scrie evz.ro.

Ulterior, echipa de PR a marelui artist Julio Iglesias (Senior) a protestat public printr-un comunicat de presă. Protestul integral a fost publicat și de însuşi Julio Iglesias sr. pe pagina sa oficială de Facebook.

"Julio Iglesias Junior nu a spus "Jos Băsescu!" în cunoştinţă de cauză. Când Mihai Gâdea i-a cerut să spună "Jos Băsescu!", în ultimele secunde ale emisiunii, artistul a crezut că e vorba de o formulă de rămas bun în limba română, pentru telespectatori", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Iglesias. Artistul mai spune că fiul său nu cunoaşte limba română, nu este deloc familiarizat cu numele româneşti şi nici nu a bănuit că spune un slogan politic. 

"Este absolut regretabil gestul Antenei 3, de care ne delimitam total pe această cale", se încheie mesajul.

Interesant este că mesajul a fost postat în limba română pe rețeaua de socializare, cu adresare evidentă către publicul din țara noastră, care a asistat la scena de joi seară. Este o reacţie fără precedent a unui artist de talie mondială la adresa unui post de televiziune important din România.

Până sâmbătă, la ora 16.00, peste 4.000 de români de români au dat like-uri la comentariul marelui artist de pe pagina sa oficială, care are peste 3,5 milioane de fani, comentariu care între timp a devenit viral. Aproape 2.000 de persoane au redistribuit mesajul de pe pagina vedetei internaționale şi sunt sute de comentarii.

Potrivit reportervirtual.ro, după luarea de poziție a managementului artistului, "Antena 3 face ce știe mai bine, adică ceea ce a făcut și în alte cazuri de acest gen: șterge urmele". "Dacă dimineață știrea despre emisiunea Sinteza Zilei, cu lux de amănunte, însoțită și de fragmente video, deschidea siteul antena3.ro, la această oră materialul a dispărut și nu mai poate fi găsit! Materialul inițial al Antenei 3 nu mai poate fi găsit nici în căutările Google, cel mai recent material returnat de motorul de căutare fiind știrea din urmă cu multe ore, când Antena 3 anunța prezența lui Iglesias Jr la Sinteza Zilei", scrie reportervirtual.ro.