Sala Festivă a Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu a găzduit, joi, evenimentul de inaugurare a proiectului judeţean "De sărbători împreună!", la care au participat peste 150 de elevi din clasele a III-a şi de gimnaziu de la mai multe şcoli din judeţ.

Evenimentul, intitulat "Crăciunu' nost", a fost deschis cu un concert de colinde susţinut de elevii de la Liceul Greco-Catolic. Au urmat cei din Nojorid cu sceneta "Să păstrăm spiritul Crăciunului", iar copiii din Sântandrei au pus în scenă spectacolul "Crăciunul a venit!". Elevii de la Şcoala din Tărian au încheiat evenimentul cu piesa de teatru "Crăciun. Povestea lui Roman Melodul", vestind astfel cu toţii bucuria Naşterii Mântuitorului.

Prin specificul proiectului, acest spectacol face parte dintr-o serie de evenimente în care elevii se întâlnesc pentru a marca cum se cuvine sărbătorile - în ianuarie, Anul Nou, în februarie, Dragobetele, iar în martie, Mărţişorul. Întregul proiect se va încheia de Paşti, cu diferite ateliere şi o excursie la Remeţi.

Proiectul este iniţiat de prof. Adrian Podar, de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu, Oradea, şi dezvoltat în colaborare cu Şcoala Generală Nr. 1 din Nojorid.

"Prin activităţile desfăşurate, elevilor li se stimulează creativitatea, capacitatea de relaţionare şi pe cea de expresie. De asemenea se promovează colaborarea dintre profesori şi elevi, munca elevilor în echipă sau individuală", a subliniat organizatorul evenimentului prof. Adrian Podar.

În cadrul spectacolului "Crăciunu' nost" copiii au jucat şi diverse scenete de sezon.

Ioana Carţiş