Primăria Beiuş nu a făcut economii cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Potrivit unui articol apărut marţi în cotidianul Crişana, Consiliul Local din Beiuş a decis să cheltuie 12.000 de lei pe patru căsuţe din lemn, care nu păreau tocmai noi, respectiv nu mai puţin de 25.000 de lei pe un brad artificial din luminiţe.

Deciziile au fost luate la propunerea primarului Adrian Domocoş, arată sursa citată, precizând că este vorba de un brad-spirală, cumpărat pe lângă unul natural care exista deja în centrul municipiului. "Niciun consilier n-a comentat când Domocoş a anunţat preţul: un sfert de miliard de lei vechi", arată Crişana.

Noul brad este făcut parţial din luminiţe, parţial din material sintetic verde cu forme de clopoţei, şi are şi o porţiune goală încadrată de o fundiţă.

Conform sursei menţionate, viceprimarul municipiului, Gabriel Popa, a precizat în şedinţa Consiliului Local în care au fost aprobate investiţiile că bradul va avea o înălţime de şase metri şi diametru de trei metri. În realitate, însă, pomul de Crăciun nu depăşeşte înălţimea de patru metri. 

Totodată, în şedinţa de Consiliu Local de la finalul lunii noiembrie, aleşii beiuşenilor au aprobat şi achiziţionarea a patru căsuţe din lemn care nu păreau să fie noi, având scândurile înnegrite, pentru târgul de Crăciun din municipiu. Autorul materialului speculează că cele patru căsuţe ar fi unele folosite şi la alte ediţii ale - culmea - aceluiaşi târg de Crăciun, din ani precedenţi.

Chestionat de BIHOREANUL pe marginea investiţiillor nesăbuite făcute din banii publici ai municipiului pe care-l conduce, primarul de Beiuş, Adrian Domocoş a refuzat, marţi, să facă precizări.

"Eu, ca primar, doar execut. Vă rog să întrebaţi Consiliul Local, ei au votat nu eu. Vă mulţumesc mult şi La mulţi ani!", a tăiat-o scurt Adrian Domocoş, negând că el ar fi propus achiziţia. După cum se ştie, edilul Beiuşului este inculpat în mai multe dosare de corupţie.