Chiar dacă au acelaşi operator de salubritate ca orădenii, bihorenii care locuiesc în cele 25 de comune din jurul municipiului trebuie să ştie că regulile de colectare separată sunt puţin diferite faţă de cele din Oradea.

"Conţinutul sacului galben în Zona Metropolitană poate fi compus doar din ambalaje din plastic şi metal, cum ar fi doze din aluminiu, cutii de conserve, folie de aluminiu, tuburi de metal pentru alimente, PET-uri, ambalaje din plastic, folie din plastic, pungi din plastic, recipiente de detergent, şampon sau gel de duş, toate clătite şi fără urme de alimente sau alt conţinut", le transmite RER Vest.

Simpla clătire a ambalajelor este suficientă, dacă acestea nu sunt unse sau excesiv de murdare. Pentru ambalaje cum sunt cele de conserve de peşte sau carne se recomandă spălarea cu detergent, pentru a fi siguri că uleiul sau alte resturi nu murdăresc alte ambalaje. 

"Avem, ca cetăţeni, datoria de a menţine mediul curat, de a nu arunca deşeurile în natură, dar şi de a genera o cantitate cât mai mică posibil. Este un angajament pe care îl avem ca societate faţă de Uniunea Europeană şi faţă de generaţiile viitoare", conchide RER Vest.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!