Noutate în materia legislației rutiere. Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de for decizional, un proiect de lege care oferă puteri sporite Poliției Locale, care, astfel, va primi puteri sporite în materie de circulație rutieră.

Potrivit Alba24.ro, legea va permite poliţiei locale să solicite proprietarului sau deţinătorului mandatat al unui vehicul, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul.

Dacă șoferul nu se conformează, va fi sancționat „cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni”.

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

Poliţia locală poate solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice”, se arată în noua lege.

Sursa citată mai arată că inițiativa a fost deja adoptată de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

Modificarea va duce la reducerea numărului de încălcări ale normelor legale privind oprirea, staţionarea sau parcarea autovehiculelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!