Echipa României părăseşte Campionatul European de fotbal după un egal şi două înfrângeri, ultima dintre ele suferită duminică seara în compania Albaniei, echipă care nu a mai câştigat o partidă în faţa tricolorilor de aproape şapte decenii.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Sudiku, în minutul 43, ajutat de o gafă a portarului Tătăruşanu, care a ratat ieşirea la o centrare, lăsând poarta goală.

A fost un meci urât, cu echipa României totalmente neinspirată, arătând ca o colecţie improvizată de jucători mediocri, astfel că rezultatul nu a fost o surpriză. Naţionala şi-a arătat limitele, iar acestea s-au dovedit foarte joase, întărite şi de mutările neinspirate ale selecţionerului Anghel Iordănescu.

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia au făcut 0-0 şi merg împreună în optimile de finală. România merge acasă cu un singur punct obţinut în trei meciuri, fiind eliminată de la Euro 2016 de pe locul 4 din Grupa A. 

Imediat după confruntare, selecţionerul Anghel Iordănescu a avut un discurs greu de înţeles, în care a vorbit despre imensele progrese făcute de Albania în fotbalul mondial şi de faptul că România s-a autodepăşit prin calificarea în grupele Euro 2016. 

"Chiar nu ne reproşăm nimic! Regretăm rezultatul, normal... O înfrângere este o înfrângere, venită în faţa Albaniei, care are 21 de jucători care activează în străinătate. Au fost foarte multe momente în care echipa noastră a contrloat jocul. Ne reproşăm că am primit din nou un gol parabil, venit într-un moment în care jocul nu era în favoarea noastră. Am făcut o greşeală în flancul stâng, iar golul a căzut în minutul 44... În repriza a doua am încercat să revenim în joc şi am împins mult jocul în jumătatea adversă. Dacă e să ne reproşăm ceva, e că nu am marcat. Nu pot să fiu supărat pe jucătorii noştri. Trebuie să luăm lucrurile aşa cum sunt!", a spus Iordănescu.

"E rușinos, nu avem nici o scuză. Nu avem cum să căutăm motive sau altceva. Va fi greu să trecem peste aceste rezultate. Avem nevoie de o campanie de Campionat Mondial foarte bună. Dacă vom juca așa cum am făcut-o în ultima vreme, nu avem nici o șansă. Toți puteam să facem mai multe, să ajutăm echipa. Toți suntem vinovați. Am avut o grupă accesibilă și nu am putut trece mai departe. Nu știu ce s-a întâmplat. Personal puteam ajuta mai mult echipa. Le cerem scuze suporterilor", a declarat Gabriel Torje.

Rezultate România:

Franţa - România 1-2
România - Elveţia 1-1
România - Albania 0-1

Clasamentul grupei A:

1. Franța 7p
2. Elveția 5p
3. Albania 3p
4. România 1p