Iniţial campania de vaccinare împotriva virusului papiloma uman (HPV), pentru prevenirea cancerului de col uterin, s-a adresat în elevelor de clasele a şasea şi a şaptea, dar Ministerul Sănătăţii a decis extinderea grupelor de vârstă.

"Începând din luna ianuarie 2010, campania de vaccinare împotriva HPV se adresează persoanelor de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 24 ani (inclusiv) care solicită vaccinul, acordându-se prioritate elevelor şi studentelor", se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

În perioada următoare, DSP Bihor va distribui vaccinul împotriva HPV la medicii şcolari şi la cei de familie, pentru ca doritoarele să li se poată adresa.

"Considerăm benefică extinderea campaniei de vaccinare pentru prevenirea cancerului de col uterin şi includerea persoanelor cu vârsta de până la 24 ani deoarece şi la nivelul DSP Bihor s-au primit semnale de la părinţii elevelor de liceu care au optat pentru vaccinarea fetelor", se mai arată în comunicatul instituţiei.