Un comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră îi informează pe şoferii automarfarelor că începând de vineri, ora 9, până duminică, ora 23 (orele României), nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei. Asta pentru că vineri, ţara vecină îşi sărbătoreşte Ziua Naţională, iar circulaţia automarfarelor este interzisă pe tot teritoriul Ungariei.

Astfel, toate TIR-urile care vor vrea să iasă prin punctele de trecere a frontierei din Bihor în acest interval vor trebui să staţioneze în parcările special amenajate până la încheierea perioadei de restricţionare a circulaţiei pe drumurile publice.

Totodată, după ce circulaţia automarfarelor va fi permisă, IJPF va suplimenta personalul care-şi desfăşoară activitatea la controlul documentelor, atât pe sensul de ieşire din ţară, cât şi pe cel de intrare.

"În situaţia în care există nemulţumiri cu privire la modul în care este efectuat controlul la trecerea frontierei, participanţii la trafic pot suna la numărul de telefon unic 021.9590", se mai arată în comunicatul IJPF.