Asociaţia bihoreană Ecotop a sărbătorit Săptămâna Ariilor Protejate cu o serie de evenimente dedicate elevilor şi naturii. Zeci de adolescenţi au participat la lecţii de eccologie şi au mers în vizită în ariile protejate, tocmai pentru a înţelege de ce trebuie acestea conservate.

Potrivit unui comunicat transmis luni de Ecotop, 30 de elevi de la Liceul Teoretic Petofi Sandor din Săcueni au făcut chiar şi o machetă tridimensională a Situl Natura2000 ROSCI0220 Săcueni, dezbătând apoi necesităţile acestei arii din apropierea caselor lor. Alţi 12 elevi, din Oradea, Aleşd şi Săcueni au participat, la sediul Ecotop, la cursuri despre educaţia de mediu.

Ultima activitate în cadrul acestui program a presupus o excursie în Situl Natura2000 Muntele Șes, aflat în administrarea Ecotop Oradea, în parteneriat cu Asociația Pescarilor Sportivi Aqua Crisius.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg, prin organizarea unor activități diverse. Evenimentul face parte din proiectul "Oameni pentru Natură", implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și  finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg.

În ediţia din acest an, derulată între 8 şi 14 octombrie, au organizat activităţi 27 de administrații de arii protejate din România.