Administraţia Bazinală de Apă Crişuri a prezentat, joi, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, stadiul în care se află întocmirea Planului de management al spaţiului hidrografic Crişuri şi a Planului de management privind riscul la la inundaţii, pe perioada 2015-2021.

Evenimentul a avut loc la restaurantul Palazzo, unde reprezentanţii ABA Crişuri au subliniat importanţa acestui proiect, ce va avea ca şi finalitate întocmirea unor hărţi ce vor marca zonele cu risc de inundaţii din Bihor, ca urmare a unor evaluări riguroase făcute de specialişti. Valoarea totală a proiectului este de 568.838 lei.

În acest moment, proiectul se află în faza de consultare a publicului privind calendarul activităţilor, până la finalul anului urmând să fie aduse la cunoştinţa publicului problemele importante de gospodărire a apelor din bazinul Crişuri, identificate de specialişti.

"Pe baza acestor informaţii, hărţile de hazard vor indica, în final, cu exactitate zonele inundabile. Acest plan vine în beneficiul a 127 de localităţi şi a 370.000 de locuitori din bazinul hidrografic Crişuri", a precizat Dumitru Voloşeniuc, directorul ABA Crişuri.

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 22 martie, începând cu 1992. Au fost prezenţi la evenimentul de joi, pe lângă reprezentanţii ABA Crişuri, şi un delegat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Lucian Volintiru, prefectul Claudiu Pop şi alţi şefi de instituţii din judeţ.

Mihai Mateaş