În organizarea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Bihor şi a clubului UAMT Univ. Agora, în acest sfârşit de săptămână la Paleu se vor desfăşura întrecerile ediţiei din acest an a Cupei UAMT la karate tradiţional.

Competiţia este programată sâmbătă, de la ora 10, şi va reuni la start în jur la 150 de sportivi, proveniţi de la marea majoritate a cluburilor din Ardeal. "Am trimis invitaţii la toate cluburile din Ardeal şi aşteptăm să ne onoreze cu prezenţa cât mai muţi sportivi", a declarat antrenorul CS UMAT Univ. Agora, Raul Tudorică.

Întrecerile vor fi rezervate categoriilor de copii, cadeţi şi juniori, până la vârsta de 18 ani, şi se vor desfăşura la individual în probele de kumite şi kata.

Din Oradea vor participa sportivi de la trei cluburi, UAMT Univ. Agora, Fudoshin şi Dragonul, clubul organizator urmând a trimite în concurs 35 de tineri karateka. Dintre aceştia 8 copii, 3 juniori şi un senior sunt calificaţi la Campionatele Europene.

"Data de desfăşurare a concursului coincide cu împlinirea a doi ani a copilului lui Pavel Vancea, Felix, tocmai de aceea vom avea grijă să vizităm familia regretatului Pali Vancea", a declarat inspectorul DJST Bihor, Iosif Korodi.