Anual, pe 29 iunie se sărbătoreşte cel mai important fluviu din Europa, care străbate 10 ţări, patru capitale şi uneşte peste 80 de milioane de persoane: Dunărea. "Cu toate că Bazinul Hidrografic Crişuri nu este în mod direct legat de bazinul Dunării, grija şi dorinţa de a contribui la protejarea fluviului face posibil ca şi în acest an Administraţia Bazinală de Apă Crişuri să organizeze evenimente cu ocazia Zilei Dunării", spune şeful ABA Crişuri, Pasztor Sandor.

Astfel, ABA Crişuri, baza de agrement "Veni, vidi, vici" şi Serviciul Judeţean Salvamont-Salvaspeo organizează o întrecere între bărcuţe, în zona podului de pontoane. Înscrierea la concurs e deschisă pentru orice orădean între orele 14 şi 16, urmând ca între orele 16.30 şi 17 să se întreacă echipajele cu membri mai mici de 14 ani, iar între 17 şi 17.30 cele cu membri cu vârste mai mari de 14 ani. Între 17.30 şi 18 se vor întrece echipe cu reprezentanţi mass-media, iar de la ora 18 va avea loc premierea câştigătorilor.

Întrecerea se va face cu ambarcaţiuni uşoare de tip hidrobiciclete şi bărcuţe cu vâsle. Tinerii sub 14 ani pot participa cu condiţia să fie însoţiţi de o persoană adultă. "Pe lângă premiile oferite de organizatori, cei ce vor lua parte la eveniment vor avea ocazia să posteze, pe un banner special conceput, mesajul lor pentru Dunăre", se arată într-un comunicat ABA Crişuri.

Totodată, miercuri, între orele 14 şi 20, orice orădean se va putea plimba gratuit cu ambarcaţiuni uşoare pe Criş, tot în zona podului de pontoane.