Sofia Anais, nepoata preşedintelui Traian Băsescu, a împlinit un an pe 1 septembrie, ziua în care s-au împlinit doi ani de la căsătoria Elenei Băsescu cu Bogdan Ionescu.

Elena Băsescu a postat, marţi, pe Facebook fotografii de la sărbătorirea fiicei sale, care a avut loc în cadru restrâns, acasă, şi la care au participat primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, naşul Sofiei Anais, precum şi vicepreşedintele PMP Eugen Tomac şi soţia acestuia.

În fotografii, Sofia Anais apare alături de părinţii săi, de preşedintele Traian Băsescu şi soţia acestuia, precum şi de părinţii lui Bogdan Ionescu. De asemenea, sunt surprinse momentele în care Dorin Chirtoacă rupe turta şi îi taie fetiţei o şuviţă de păr.

De asemenea, pe o tavă au fost puse mai multe obiecte din care fetiţa a trebuit să aleagă unul dintre ele, care potrivit tradiţiei, ar prevesti ceea ce va face micuţa în viaţă. Pe tavă s-au aflat, printre altele, cartea "Basarabia noastră" a lui Nicolae Iorga, un stilou, o pensulă, cheile unui autoturism, bani, un stetoscop de jucărie şi o bărcuţă.

Sofia Anais a ales tocmai bărcuţa.