Jandarmii bihoreni sunt în sărbătoare. Pe 1 aprilie se împlinesc 95 de ani de când s-a înfiinţat la Oradea Compania de Jandarmi Oradea Mare, care funcţiona în sediul de azi al Universităţii din Oradea.

În plus, pe 3 aprilie este Ziua Jandarmeriei Române, împlinindu-se 164 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica aproba "Ofisul domnesc" prin care înfiinţa Corpul de slujitori în jandarmi, având ca model structurile înfiinţate în statele europene şi în principal Jandarmeria Franceză, a cărei baze erau puse de Napoleon Bonaparte.

În cinstea Jandarmeriei, la Oradea s-a organizat un Campionat de Fotbal, la care au participat 10 echipe. Pe primul loc s-a clasa echipa ITPF Oradea, pe II Electrica Oradea, pe III IPJ Bihor, iar pe IV IPA Bihor. Pe lângă acestea, au mai concurat echipele ISU Crişana, IJJ Bihor, RER Oradea, Primăria Oradea, Centrul 54 RMNC Oradea şi Penitenciarul Oradea.

Totodată, jandarmii au celebrat Ziua Veteranilor Unităţii, la care au participat peste 30 de veterani, inclusiv cel mai vârstnic dintre ei, de 94 de ani.

Pentru orădeni, jandarmii au pregătit un program special joi, la sediul unităţii de pe str. Universităţii nr. 2, unde de la ora 12 vor avea loc exerciţiile demonstrative de dresaj canin, intervenţie antiteroristă şi autoapărare, standuri cu tehnică şi materiale din dotare pregătite special pentru această dată.