La un an de emisie, jurnaliştii de la Digi24 au deschis porţile Palatului Vulturul Negru, unde s-au mutat cu redacţia şi studiourile. Pe 6 august, staţia orădeană împlineşte un an de emisie, ocazie cu care, marţi, jurnaliştii şi-au chemat colaboratorii, colegii din presă, apropiaţii şi VIP-urile să le vadă noua casă, în care s-au instalat cu aproximativ două luni în urmă.

La mulţi ani, Digi!

La eveniment au participat, pe lângă jurnalişti, şi purtători de cuvânt, respectiv şef ai unor instituţii, în frunte cu prefectul Claudiu Pop, primarul Ilie Bolojan, şeful Poliţiei bihorene, chestorul Liviu Popa, şeful Finanţelor publice, Ioan Mihaiu, managerul Spitalului Judeţean, Gheorghe Carp, şeful OTL, Csuzi Istvan, dar şi politicieni precum deputatul UDMR Cseke Attila, şeful PSD Bihor, Ioan Mang, senatorul PSD Florian Bodog sau liderul PDL Bihor, Gavrilă Ghilea.

Întâmpinaţi cu răcoritoare, îngheţată şi prăjituri, cei prezenţi nu au avut parte de discursuri pompoase, ci de o primire caldă din partea jurnaliştilor şi a conducerii postului local, care i-au invitat să le cunoască sediul, de la holul impozant, până la redacţie, regie, platourile unde se filmează jurnalele de ştiri şi emisiunile Digi24 Oradea, şi chiar call-center-ul de unde clienţii serviciilor Digi primesc consultanţă atunci când au o problemă cu serviciile RCS&RDS.

Atenţie la detalii

Clădirea pare şi mai grandioasă decât o vezi pe dinafară. Din hol, mozaicul impecabil şi candelabrele îţi "iau ochii", iar picturile de pe pereţi, sobre şi difuze, par de ultimă modă, încât n-ai zice că datează de peste 100 de ani.

"S-a încercat reconstituirea bucată cu bucată a elementelor din clădire, aşa cum au fost ele în varianta originală. Mozaicul datează din 1913 şi a fost, bineînţeles, recondiţionat, iar la un moment dat s-a lucrat inclusiv cu periuţa de dinţi pentru aducerea lui la starea aceasta. A existat dorinţa de a aduce palatul fix ca la început. Când s-au dat jos vechile plăci de rigips, am descoperit, sub mai multe straturi, picturile din 1907, care au fost restaurate de o echipă de pictori din Ungaria, pentru a fi cât mai aproape de original, ceea ce a prelungit cu un an lucrările", a explicat BIHOREANULUI Mioara Radu, PR Manager al Digi24.

Cei care au stat de-a lungul anilor în Palat şi-au pus amprenta în felul lor pe monument, acoperind "vechiturile" cu rigips sau cu plăci de gresie, astfel că la reabilitare nu mai puţin de 12.000 metri pătraţi de rigips au fost daţi jos de pe pereţi. Aşa se face că, în unele locuri, a fost scoasă la iveală - şi păstrată - zugrăveala originală.

Inclusiv ferestrele au fost păstrate cele originale, fiind restaurate la ateliere din Ungaria, şi "modernizate" doar prin adăugarea unui strat de sticlă nou.

Maraton Digi

Pe de altă parte, Digi24 Oradea continuă, marţi, sărbătoarea, şi printr-un maraton jurnalistic, cu 7 ore de emisie în direct. Startul l-a dat, la ora ora 9, Laura Breb, în calitate de noua gazdă a emisiunii Recrutat în Crişana, în care a dezbătut problema şomajului şi oportunităţile de angajare în această zonă, iar de la ora 17, Nicolae Mihalcea realizează o ediţie specială a emisiunii sportive Divizia Locală, avându-l ca invitat pe antrenorul Emeric Jenei.

După ştirile principale ale zilei, difuzate între orele 18.30-19.30, timp de două ore, orădenii vor putea urmări o nouă ediţie, aniversară, din Vocile Bihorului, realizată de Octavian Haragoş. Emisiunea va fi difuzată în direct, între orele 19.30-21.30, pe Corso. Tot marţi, pe Digi24 Oradea sunt difuzate şi cele mai bune momente din emisiunile difuzate în ultimul an.

Citiţi pe această temă şi articolul: "Digi24 Oradea împlineşte marţi un an de emisie (FOTO)"